Thecla Kroese-Looman
Praktijk voor persoonlijke
en professionele begeleiding

 

 

Innerlijke vitaliteit - fysieke klachten

Je lichaam heeft een bijzonder verfijnd vermogen om gedachten, emoties en ervaringen te vertalen en op te slaan. Stress en voortdurende spanning geven onbalans en belasten je lichaam. Wellicht ervaar je dat de klacht of het patroon waarover je inzicht wilt krijgen niet alleen je denken belast maar ook je lichaam. In deze gevoelige omstandigheden ervaar je wellicht dat je lichaam zich pantsert, verkrampt, splitst. Zo weet je lichaam langere tijd te overleven. In deze fysieke toestand ervaar je een geblokkeerde innerlijke energie, het stroomt niet. Gebrek aan innerlijke vitaliteit, gebrek aan expressie.

Je lichaam kan herinneringen teruggeven die je ‘vergeten’ bent. Samen met jou geef ik daar aandacht aan. We kijken naar je houding, je ademhaling, je energiebalans. Je onderzoekt hoe blokkades zich manifesteren in je relaties, creativiteit, je waarnemingen, je dagelijks leven. Je onderzoekt de betekenis ervan.

Informatie en ervaringen worden zowel fysiek als mentaal opgeslagen. Door bewust te worden van je mentale patronen, je innerlijk inzicht, verbonden met bewustzijn van je lichaam kun je energiestroom ervaren, het wordt tastbaar. Het is de beweging naar binnen, een ontmoeting met je eigen kern die verbonden wordt met de beweging naar buiten, verbonden met je lijf.

Vanuit dit nieuwe evenwicht ontstaat de mogelijkheid om in de steeds wisselende en in beweging zijnde relatie, van je zelf en de ander, stabiliteit te ervaren. Het geeft je de mogelijkheid om vanuit die stabiliteit meer fundering te voelen, stevigheid te ervaren.

terug