Thecla Kroese-Looman
Praktijk voor persoonlijke
en professionele begeleiding

 

 

Innerlijke vitaliteit - energetisch lichaamswerk

Ik begeleid je op weg naar je doel ook door het toepassen van het zogenoemde lichaamswerk. Een voor ieder uniek proces. Lichaamswerk geeft bewustzijn over spanning en ontspanning van je lichaam, verkrampte of ontspannen ademhaling. Je ervaart nu misschien meer focus op de buitenkant dan op de binnenkant van je lichaam. Dit gaat vaak hand in hand met allerlei boodschappen die je over je lichaam ontvangt, en oordelen die je zelf over je lichaam hebt. Soms onthecht je van je lichaam zonder dat je het weet. Historisch gezien was het wellicht de beste keuze om bepaalde delen van je lichaam uit te sluiten, afstand te nemen, niet te voelen. Om weer toegang te krijgen tot je lichaam is het nodig om je barrières te ontmoeten, welkom te heten en te leren kennen.

Je leert waarnemen, ervaren en begrijpen wat dit voor je betekent, en wat het voor je heeft betekend. Je leert ervaren dat alle gevoelens waardevol zijn. Aandacht geven aan je ervaringen geeft je de informatie die van belang is voor je proces van helen.

Werken met je lichaam is niet alleen om te ontspannen, het geeft ook toegang tot jezelf. Een beweging naar binnen, naar wie je werkelijk bent. Er ontstaat een verschuiving, met de beweging naar buiten. Daar verandert begrenzing, in contact met je zelf en in verbinding met de ander.

terug